Et tilbageblik på februar måned

PicMonkey Collage1Et lille tilbageblik på, hvad februar havde at byde på:
Jonas’ 7 års fødselsdag. Den 2. februar kunne vi fejre Jonas’ fødselsdag med morgensang, flag, hjemmebagte boller og gaver. (Nerf gun, gymnastiktaske, diskolampe).
I weekenden fik vi besøg af den nærmeste familie, hvor Jonas havde bestemt at vi skulle have lagkage. Det var en dejlig dag, som han havde glædet sig meget til – især gaverne og til at fætter Michael kom. (Stor dyne, tryllesæt, penge til tablet, spil til Wii, LEGO starwars figur og Angry birds/starwars computerspil.

Filmklub for børnene. I vinterhalvåret er Jonas og Sune tilmeldt den lokale filmklub for børn, hvor der vises film den første søndag i hver måned. Denne gang så de Æsketroldene, som de begge syntes godt om. De holder af at komme i biografen og hygge sig med vennerne. Det er en god og billig måde for børnene at komme i biografen og se film, selvom det ikke er de helt nye.

Fastelavn. Den lokale Superbrugs holdt fastelavn, hvor børnene slog katten af tønden, de fik en kæmpe pose slik, fastelavnsboller og mødte mange at deres klassekammerater, som også var kommet. Dejligt at der er så mange, der gerne vil deltage, det styrker fællesskabet og byen generelt. Børnene hyggede sig selvom, de hverken vandt for flottest udklædning eller blev kattekonge eller kattedronning.

Legeland. Jonas var i Næstved legeland med drengene fra klassen og fejre fødselsdag. Da jeg hentede ham ville han ikke med hjem, så jeg blev og snakkede lidt med de andre forældre. Jonas synes, at det var et sjovt sted og vil helt sikkert gerne komme igen. Han giver stedet 5 stjerner og kan godt anbefale stedet til andre legeglade børn.

Dansk melodi grandprix og besøg af venner. Sammen med et vennepar og deres dreng, så vi det Danske melodi grandprix . Vi var næsten alle enige om at det skulle være sang nr. 10 med Anja Nissen – Never Alone der skulle vinde. En stemte på vindersangen nr. 6, Lighthouse X – Soldiers of Love. Vi krydser selvfølgelig fingre, når vi skal dyste i det internationale melodi grandprix. Drengene havde en sjov aften og sagde, at det skal vi gøre igen, så hvem ved, måske bliver det til en tradition. Jeg er i hvert fald med på den, for jeg havde også en hyggelig aften.

Vinterferie. Vi har ikke rigtig holdt vinterferie i år, meningen var at Sune skulle hjem til farmor og farfar nogle af dagene, men de skulle syd på. Michael havde taget dem en tur med til Sorø, for at se på en modeljernbane og derefter var de på Sorø museum, hvor de så en udstilling om Sorøs historie og løste nogle sjove opgaver. Herpå sluttede de med at få en super lækker flæskestegssandwich og så gik turen ellers hjem med bussen. Da de kom hjem fortalte de, at det havde været en god dag med far. Om fredagen kom moster Linda med dejlig  morgenmad, hun skulle hente Jonas og Sune, for de skulle hjem og overnatte hos hende. Det havde de glædet sig meget til, og det var vist også en dag i deres tegn. De havde fået en børnebillet til Ballerupcentret, været på Mac Donalds, spillet på computer, set film, fået slik og spist pizza til aftensmad og kom sent i seng.

Børnefri fredag (forsinket Valentine). Ungerne var afsat og vi havde aftenen for os selv. Det betød at vi skulle på restaurant. Vi havde bestilt bord på Fuglebjerg Kro, hvor vi fik en 3 og 4 retters menu. Til Forret; Jordskokkesuppe med rimmet kammusling. (Tilvalg; Tatar m/ blomme, rugbrøds crumble og esdragoncreme). Hovedret; Kalvefilet m/ pommes anne, glace og løgkompot. Dessert (1) Æblesorbet m/ lakrids pennacotta. Dessert (2) Cremebrule m/ rabarbersorbet. Dejlig mad og god stemning (for vi var de eneste). Kan godt anbefale deres  aften/måneds menu, måske en smule i den dyrere ende, men vi har egentlig altid været tilfreds og undrer os over, at der ikke er flere mennesker. Vi har dog været der en gang til frokost og det var en skuffelse. Derefter var vi i biografen og så The Revenant med Leonardo DiCaprio (som også fik en velfortjent Oskar for sin præstation). Det er en fascinerende og storslået film, som er barsk og brutal men også en smuk og dragende historie og sceneri. Helt klart en film som jeg varmt kan anbefale, og Michael er helt enig.

MGP. Efter en dejlig fredag aften sammen uden børnene, hentede vi dem lørdag i Stenløse. Vi havde besluttet at se Børnenes MGP, så vi havde forberedt lidt lækkert og gjort klar med stemmesedler. Det var sang nr. 9 Ida & Lærke med  Bar’ for vildt, der vandt. Denne gang synes jeg, at det var de rigtige der vandt, jeg havde nemlig selv stemt på dem. Drengene havde en lidt anden opfattelse, de synes at det skulle være sang nr. 2 Bølle med sangen Ballade. Vi hyggede os og drengene dansede med.

Skolehjemsamtale og sundhedsplejerske. Vi var til forældresamtale på skolen med Jonas 0A og det var nogle dejlige ting de havde at sige om Jonas. De var glade for at have ham i klassen, han var dygtig og fulgte godt med, snakkede dog lidt for meget med sidemanden i timerne. Vi kan vist ikke være andet end stolte. Dagen før havde Jonas også været til sundhedsplejersken, hvor alt var som det skulle være, han var 127 cm høj og vejede 22 kg.

En ellers lidt kedelig februar bød alligevel på en masse forskellige oplevelser, som vi kan se tilbage på og huske med glæde. Jeg håber også, at du havde nogle dejlige oplevelser, og hvis du har lyst, vil jeg gerne høre om dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *