Nybagte boller, thai latte og jagten på det perfekte kort

PicMonkey Collage kort1Jeg har været en tur på biblioteket og lånt nogle bøger om DIY-kort, men der var desværre ikke det store udvalg. Jeg håber alligevel, at bøgerne kan give mig inspiration, til at få lavet nogle kort til både konfirmation og fødselsdag. Jeg har også været inde på Pinterest og fundet inspiration her og her.

Midt i min jagt på det perfekte kort, fik jeg lyst til nybagte boller og Thai Latte med grøn te, citrongræs og ingefær, Mums. Bollerne blev kæmpe store og smagte himmelsk, særligt med smør og syltetøj. Til hverdag spiser vi ofte grovboller, så det er dejligt at kunne synde engang imellem, og børnene er vilde med dem. De får mig til at mindes, da jeg som 12/13 årig var på ridelejr med min storesøster Linda. Efter en dag ude hos hestene, ventede der nybagte boller med smør og syltetøj og det var enormt hyggeligt og er et kært minde. Opskriften kan du finde herunder, hvis du er interesseret. God tirsdag!

Opskrift på bløde boller (16-20 stk.)

125 g margarine eller smør
2½ dl. mælk
50g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk kardemomme
2 æg
500 g hvedemel

  1. Smelt smørret og tilsæt mælken (afkøles til stuetemperatur)
  2. Opløs gæren heri og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  3. Pisk ægget og tilsæt det.
  4. Kom melet i og rør dejen godt sammen
  5. Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i 30 min
  6. Form dejen til boller og sæt den på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad dem efterhæve 40 min.
  8. Forvarm ovnen til 220 grader (varmluft 200)
  9. Pensl bollerne med mælk og bag dem midt i ovnen ca. 10-12 min.

God fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *