Opskrift – En hæklet strandtaske i sennepsgul og råhvidfarve

Holder du af at hækle lige som jeg, men ved ikke helt, hvad du skal gå i gang med? Så kan du her få en opskrift på din helt egen hjemmehæklede strandtaske. Jeg er nemlig lige blevet færdig med min og er yderst tilfreds med resultatet.
Så nu er jeg klar til sommer og sol og venter bare på at vejret arter sig, så vi kan komme på stranden og lufte den nye taske! Måske er der nogle af jer, som allerede er i gang med et lignede projekt?

Lidt info om strandtasken
Materiale; bomuldsgarn fra søstrene grene, hæklepind 3,5, garnforbrug 4 nøgler i råhvid og 1,5 i sennepsgul (overvejer at bruge resten til en blomst, som kan sidde på taken).
Den måler i højde; 40cm. (inkl. bund 10cm.) og 42 cm. i bredden, hankene måler ca. 96-98cm. Hver mønsterstribe måler 6 cm.

Opskrift på hjemmehæklet strandtaske

Slå 50 masker op, start med at hækle halvstangmasker (hlstm.) rundt, først frem, vend/drej og tilbage/rundt (tjeck her). I hver ende hækles 4 masker sammen, så har du i alt har 104 masker.
2. runde fortsæt i hlstm. udvid hver ende med 6 masker, så du alt har 116 masker. OBS! start hver runde med 1 eller 2 løsmasker, som fungere som en hlstm. Og hver runde sluttes med at samle rækken med en fastmaske/fm.
3.runde som forgående runde men udvid med 10 masker i hver ende.
4. runde hækles der hlstm. uden at udvide i enderne. 
5. + 6 .runde udvid hver ende med 8 masker. OBS! Når jeg udvider i ender hækler jeg to hlstm. sammen i hver anden, så det bliver fordelt i enderne).
7. runde hækles hlstm. hele vejen rundt, så der i alt er 168 masker (104+12+20+16+16). OBS! vigtigt at antallet af masker kan divideres med 3 i forhold til næste mønster).
Hækle yderligere 5 runde som runde 7

Nyt mønster, start hver runde med 2 løsmasker fungere som 1 stangmasker(stm). Hækle 3 stm. i samme maske, spring to masker over, (i alt 54 masker med 3 stm. i hver).
OBS! start med hvert hul (jeg har hæklet 2 fm for at komme hen til hullet i starten af hver runde.
Næste runde hækles forskudt, hækle 3 stm sammen i hvert hul osv. Fortsæt i mønster i alt 8 runder. 

Skift mønster; hlstm i hver maske, i alt 9 runder. Skift farve og mønster som du ønsker. Slut, når du har den ønskede længde.

Hanken

Find midten i hver ende, og marker dem med en stump garn. Start i en af enderne og hækle 16 hlstm. 90 løsmasker/lm., 16 hlstm (i de 16 hlstm fra midten). Hækle 16 hlstm, 90 lm, 16 hlstm, (i 16 hlstm. fra midten), slut runden med at samle rækken med en fastmaske/fm. Fortsæt med at hækle hlstm 9 runder i alt, eller når du synes hanken er bred nok. Jeg har valgt at afslutte kanten med den sennepsgule for at lave en pæn finish.

Jeg har ikke den store erfaring med at skrive opskrifter, så der kan godt forekomme fejl, mangler eller forståelsesproblemer. Dog skal det sige, at det er et relativt let projekt at gå i gang med, og med lidt færdighed, så tror jeg ikke at det er noget problem. Ellers er du velkommen til at skrive til mig, så kan jeg prøve at hjælpe så godt jeg kan.
Jeg er blevet grebet så meget, at jeg allerede er i gang med en ny taske. En stor taske med masser af plads, som kan bruges til shopping eller til mit træningstøj, når jeg skal dyrke motion. Mulighederne er mange, og denne gang har jeg valgt en mere neutral farve, nemlig lysegrå. Jeg glæder mig til at se resultatet og dele det med jer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *